2007 (II) les eleccions

La nit del 27 de maig de 2007 va haver un autèntic tomb polític a Rosselló. Després de pràcticament 30 anys de governs democràtics de caire conservador que havien succeït als ajuntaments franquistes escollits a dit, ara tocava un canvi.

Les eleccions van tenir un 65% de participació, una xifra gens menyspreable tenint en compte la desafecció política de la que tant es parla. CiU va sofrir una gran patacada passant de 698 vots el 2003 a 302, el que significa una caiguda de prop del 40% , del 62,66% dels vots al 25,34% ens dona una idea de la magnitud del càstig dels rossellonesos cap a qui els havia governat els darrers 25 anys. ERC guanyava les eleccions augmentant en un 90% el seu suport, de 176 a 335 vots, mentre que el PSC rebia l’indiferència dels veïns perdent suport, passant de 221 a 178. IpR apareixia al mapa polític de Rosselló amb 334 vots, tot un èxit per una candidatura inèdita.

De la contesa electoral només dos notes negatives a destacar. Per una banda la llista fantasma del PP, o sigui, elaborada amb militants de fora de la població i sense cap vinculació amb Rosselló, segons la nostra opinió una veritable falta de respecte al poble i una perversió de les regles democràtiques. L’altra nota negativa, que s’acceptés sota una inadmissible pressió dels membres i simpatitzants d’ERC un vot clarament nul, en el que a la butlleta els noms dels integrants de la candidatura estaven guixats i ratllats.

Aquest lamentable fet ha estat la primera d’una sèrie de comportaments com a mínim discutibles per part de qui va “guanyar” les eleccions. La següent mostra va ser menystenir la voluntat dels veïns de Rosselló i ni tant sols dignar-se a negociar un acord amb IpR, i materialitzar el que semblava un pacte previ amb el PSC del que no van avisar als electors. L’última d’aquestes actuacions ha estat deixar ERC i format un grup local anomenat Endavant Rosselló.

A la butlleta nul·la el vot era vàlid perquè era d’ERC encara que es rebutgés les persones presentades, ara els càrrecs són vàlids perquè són personals i no d’ERC. Tot un exemple de coherència. Bé, de tot se’n aprèn, i d’aquestes experiències n’hem après el que està disposat a fer  qui vol manar i el que no s’ha de fer perquè no està bé.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s