2009 (I) la tasca municipal

Aquest darrer any ha calgut endurir les postures dels grups a l’oposició ja que no compartim les formes en que actua l’equip de govern, ni el fons en moltes ocasions. S’ha insistit amb noves propostes i intentant influir en les decisions que es prenen, i en tot cas presentant alternatives.

S’han presentat dos al·legacions a unes ordenances cíviques plantejades per l’equip de govern, que s’han recollit en el redactat final ja que l’original tenia errades, incoherències o excessos reguladors que les feien inservibles. Una al·legació (que podeu consultar aquí) fa referència a l’ordenança sobre la neteja viària, mentre que l’altra (que podeu consultar aquí) tracta de l’ordenança de terrasses de bars i restaurants.

S’han presentat també unes esmenes al Pla Local de Dones (que podeu consultar aquí) que ha rebut bé la regidora del ram i que esperem que es traslladi en la seva aplicació.

Finalment, s’ha presentat un paquet de mesures (que podeu consultar aquí) per afrontar l’actual situació econòmica de crisis tant a les Ordenances Fiscals com al Pressupost Municipal.

Anuncis

2 responses to “2009 (I) la tasca municipal

 1. Us vull felicitar per la tasca feta. Les propostes al Pla Local de la Dona m’han semblat excel·lents: clares, ben enfocades, realistes, transformadores…

  M’ha interessat molt el concepte de xec servei, que desconeixia totalment. Intentaré obtenir més informació del mateix.

  Felicitats!

  • El sistema del xec servei és força interessant. Podríem dir que és un sistema de copagament. L’ajuntament subvenciona part d’un servei o, dit d’una altra manera, dóna un “xec descompte”. Es tracta de prestar serveis domiciliaris alhora que es fa aflorar l’economia submergida, o sigui, que es creen llocs de treball, es fomenta l’emprenedoria i s’incorpora la dona al mercat de treball dignificant la feina que fa i regulant la seva situació laboral.
   De totes maneres, hi ha el problema de les dones immigrades sense papers que no poden regular la seua situació i se les pot expulsar del mercat, i també en els temps que corren l’economia informal és l’únic recurs de molta gent i per tant no tenen gaire interès en sortir-ne. També en el nostre cas potser som massa petits, caldria mancomunar-nos amb els pobles veïns per fer una xarxa suficientment dinàmica.
   Per més informació, crec que els decrets 286/2004 i 81/2005 de la generalitat en parlen.
   Ah, i merci pel comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s