INSTITUT (I) Males notícies

El passat 26 de novembre es van manifestar a Rosselló un grup pares d’alumnes del poble i de Vilanova aprofitant la visita del director de ports i aeroports de Catalunya, el senyor Oriol Balaguer, per una xerrada sobre l’aeroport.

Volien fer notar el seu descontentament perquè els seus fills seran adscrits el proper curs a un nou institut a Torrefarrera. Després de tant temps anant  a l’IES Manuel de Montsuar, i un cop es finalitzin les obres que n’han millorat les instal·lacions, ara caldrà anar a aquest centre que estarà constituït integrament per barracons els propers 4 anys.

una pintada afí al departament d’Educació?

Si finalment es confirma aquesta noticia serà ben trist, perquè el problema no serà que no avancem sinó que anem en darrera. Diuen que serà una situació temporal, però qui pot fiar-se d’aquestes promeses desprès de tants incompliments.

 

La següent noticia del diari Segre del 25 de desembre passat mostra la posició dels alcaldes de Rosselló, Alpicat i Alguaire al respecte:

 

Rosselló rebutja escolaritzar els seus alumnes d’ESO a Torrefarrera

Alpicat vol que el seu institut sigui el Manuel de Montsuar i no la Caparrella

 Els ajuntaments d’Alpicat i Rosselló han reclamat a la conselleria d’Educació que el seu institut de referència sigui l’IES Manuel de Montsuar de Lleida. No obstant, els motius són completament diferents. Mentre que a Alpicat sol·liciten el canvi des de l’IES Caparrella, al qual gairebé no assisteix cap jove d’aquest municipi, a Rosselló s’oposen a deixar el Manuel de Montsuar per l’institut amb aules prefabricades de Torrefarrera.

 

m.c. | lleida

Pares i ajuntaments d’Alpicat i Rosselló reclamen al departament d’Educació que el seu institut de referència sigui l’IES Manuel de Montsuar de Lleida. No obstant, les motivacions d’uns i dels altres són completament diferents. A Alpicat demanen un canvi de centre perquè actualment tenen assignat l’IES La Caparrella, mentre que a Rosselló es neguen a assistir al futur institut de Torrefarrera perquè asseguren que el centre no estarà en condicions.

L’alcalde d’Alpicat, Pau Cabré, va explicar que l’actual mapa escolar assigna als alumnes de secundària del municipi l’IES La Caparrella de Lleida, una opció que és rebutjada per la majoria de joves. “No hi ha tendència a anar a aquest centre, els alumnes prefereixen el Manuel de Montsuar, que està a dos quilòmetres”, explica. Aprofitant la reestructuració del mapa escolar que prepara Educació per al pròxim curs, ajuntament i pares demanen que se’ls assigni l’institut Manuel de Montsuar. D’aquesta manera, els alumnes tindrien transport gratuït al centre, ja que aquest servei només està habilitat per anar a la Caparrella.

Per la seua part, l’alcalde de Rosselló, Jaume Fernàndez, també ha tramitat una sol·licitud similar. No obstant, en el seu cas és per evitar que els alumnes de secundària del seu municipi canviïn el Manuel de Montsuar per aules prefabricades a Torrefarrera. Fernàndez assegura que Educació ha pres la decisió “sense tindre en compte l’opinió del municipi” i que el canvi resulta “perjudicial” i és “socialment discriminatori” per als alumnes de Rosselló.

D’altra banda, a Alguaire, ajuntament i pares consideren positiu el canvi de centre (del Manuel de Montsuar a Torrefarrera) sempre que “els barracons siguin temporals”, va assenyalar l’alcalde del municipi, Antoni Perea.

One response to “INSTITUT (I) Males notícies

  1. em sembla be ke vaigin en barracons perque leducacio sera millor a torrefarrera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s