INSTITUT (IV) la solució Almenar

Aquest diumenge passat sortia al diari Segre la noticia que us adjuntem més avall. Una via alternativa prou interessant perquè l’estudiï el Dept. d’Educació.  

Almenar proposa el seu institut com a opció a barracons a Torrefarrera

Per acollir provisionalment alumnes de tres pobles del Segrià

Almenar proposa a Educació que alumnes de secundària d’Alguaire, Rosselló i Torrefarrera acudeixin al seu institut, en lloc d’instal·lar mòduls en aquest últim municipi.

Imatge d'arxiu de l'institut d'Almenar.(Font: diari Segre)

r. r. | almenar  

L’ajuntament d’Almenar ha proposat al departament d’Educació que modifiqui el mapa escolar del Segrià perquè l’institut de secundària de la localitat aculli els alumnes de secundària d’Alguaire, Rosselló i Torrefarrera, que actualment estudien a l’IES Manuel de Montsuar de Lleida.  

El consistori planteja així una alternativa al projecte de la conselleria d’instal·lar el pròxim curs mòduls provisionals a Torrefarrera per als estudiants d’aquest poble i els municipis veïns d’Alguaire i Rosselló. L’ajuntament i famílies d’aquesta última localitat rebutgen que els nens estudiïn en barracons.  

L’alcalde, Pasqual Izquierdo, va explicar que l’institut d’Almenar té capacitat per acollir aquests alumnes de manera provisional, mentre Educació construeix el futur centre de secundària de Torrefarrera. El primer edil va assenyalar que això permetria incrementar l’activitat de l’institut de la seua localitat, on en els últims anys no s’han pogut celebrar alguns cursos de formació ocupacional per falta d’alumnes. Així mateix, suposaria un estalvi de fons públics ja que evitaria la instal·lació de mòduls provisionals a Torrefarrera. Aquesta qüestió es va debatre en l’últim ple, quan l’edil d’ERC, Ramon Fargues, va reclamar al consistori que actués per augmentar el nombre d’alumnes de l’institut, que considerava “infrautilitzat”.  

Izquierdo va puntualitzar que Educació no ha respost encara a la proposta de l’ajuntament, i va apuntar que posar-la en pràctica requeriria modificar el mapa escolar “perquè els estudiants tinguin transport escolar fins a l’institut”. El consistori planteja que, una vegada construït l’institut de Torrefarrera, aculli els estudiants d’aquesta localitat i Rosselló, mentre que els d’Alguaire continuïn matriculant-se en el d’Almenar.  

S’ha de recordar que la conselleria d’Educació projecta instal·lar mòduls a Torrefarrera perquè l’IES Manel de Montsuar de Lleida pugui donar cabuda a l’increment d’alumnes de secundària de la ciutat.  

El consistori de Torrefarrera, per la seua part, espera que la conselleria iniciï aquest mateix any els passos per construir el nou centre educatiu de la localitat.

One response to “INSTITUT (IV) la solució Almenar

  1. me encanta ese instituto yo esube ay pero aora estoi en galicia+

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s