INSTITUT (V) punt i seguit

Definitivament es confirma el pitjor escenari per Rosselló. L’institut no es farà al poble i els alumnes han estat adscrits a un centre de barracots. Vegeu la següent noticia (diari Segre del 16 de febrer de 2010):

En aquest assumpte el balanç per Rosselló és un rotund fracàs. Ha quedat palesa la incapacitat de l’equip de govern municipal per defensar els interessos del nostre poble. La cirereta final de la gestió d’aquest tema és parlar d’un suposat acord o pacte en virtut del qual els alumnes de Rosselló rebrien un tracte de favor, com si visquéssim en una república “bananera”.  Quin despropòsit!.

Ara, un cop perduda l’oportunitat que suposava l’institut per dinamitzar Rosselló i els nostres alumnes estudiant en un centre precari depenent de si és ple o no el Montsuar, no ens queda altra cosa que mirar de lluitar per un institut-escola al poble. L’ampliació de l’escola caldria transformar-la en un projecte que inclogués l’educació secundària obligatòria en el mateix centre tal com preveu la LEC, i així tindríem l’opció d’estudiar al poble de 0 a 16 anys. Li demanarem a l’equip de govern que treballi en aquesta direcció però, atès els inexistents precedents de col•laboració amb l’oposició, no tenim massa esperances en que ens escoltin i si ho fan és poc probable que facin res, ja que la inacció és la pauta que ha substituït la improvisació en la seva manera d’actuar en els darrers temps.

2 responses to “INSTITUT (V) punt i seguit

 1. Estic llegint al diari Segre d’avui que Rosselló pagarà el transport escolar d’aquells alumnes de primer d’eso que estudien a l’IES Manuel de Montsuar ja que el Departament d’Educació només es fa càrrec de la factura dels que han optat pels barracots de Torrefarrera. L’alcalde s’ho fa venir molt bé per denunciar “una situació rocambolesca” i la gent se’l pot arribar a creure i tot. A mi em sembla que el carreterista Fernández ha començat la seva particular campanya electoral al Parlament i vol fer creure a les famílies implicades que els soluciona el problema que altres han creat. No, senyor, no. L’alcalde de Torrefarrera li ha guanyat la partida i així funciona la política, de vegades. El que passa és el que el seu soci de govern (PSC) no pinta res i no els obren cap porta. Qui vulgui saber com funciona això del transport li puc explicar. No és un problema nou però, és clar, això de pagar, no agrada mai a ningú. Per cert, les famílies que els porten a altres centres ara podrien reclamar a l’alcalde generós que també els pagui el transport. Suposo que tots els rossellonins som iguals i ja que es posen a regalar diners públics que no tenim…

  • Estic d’acord tant en l’anàlisi com en la denúncia que fas. L’assumpte de l’institut és un trist mostrari del que no hauria de ser la política. Deixa’m que ho enumeri tan succintament com sigui capaç:
   En primer lloc, i potser com a més greu, destacaria la mala gestió del nostre equip de govern, que no ha aconseguit ni institut a Rosselló, ni alternatives més justes als barracons de Torrefarrera, ni adscripció al Manel de Montsuar, ni transport gratuït, ni solucions temporals… res de res; ans al contrari, encara ha complicat més el tema animant les famílies a matricular els seus fills al Montsuar.
   I un cop creada aquesta situació, l’ha atribuït a altres i s’ha presentat com un damnificat que ha de solucionar el problema. Com? a base d’intentar generar clientelisme (amb els diners de tots) i amb escenificació als mitjans, tot per a major promoció personal del nostre alcalde i en detriment de l’interès comú.
   Ah!, i prenent aquestes decisions amb una qualitat democràtica deplorable, amb una alcaldada, sense consultar-ho al ple, comprometent despeses que afectaran la propera legislatura i sense que hi hagi ni partida pressupostària, ni diners per fer-ho.
   Magnífic!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s