INSTITUT (VI) en campanya

 

No fa massa, en resposta a un comentari d’en Jordi al post INSTITUT (V) punt i seguit, li dèiem el següent:

 … L’assumpte de l’institut és un trist mostrari del que no hauria de ser la política. Deixa’m que ho enumeri tan succintament com sigui capaç:

En primer lloc, i potser com a més greu, destacaria la mala gestió del nostre equip de govern, que no ha aconseguit ni institut a Rosselló, ni alternatives més justes als barracons de Torrefarrera, ni adscripció al Manel de Montsuar, ni transport gratuït, ni solucions temporals… res de res; ans al contrari, encara ha complicat més el tema animant les famílies a matricular els seus fills al Montsuar.

 I un cop creada aquesta situació, l’ha atribuït a altres i s’ha presentat com un damnificat que ha de solucionar el problema. Com? a base d’intentar generar clientelisme (amb els diners de tots) i amb escenificació als mitjans, tot per a major promoció personal del nostre alcalde i en detriment de l’interès comú.

 Ah!, i prenent aquestes decisions amb una qualitat democràtica deplorable, amb una alcaldada, sense consultar-ho al ple, comprometent despeses que afectaran la propera legislatura i sense que hi hagi ni partida pressupostària, ni diners per fer-ho.

 Magnífic!

Doncs bé, semblava impossible empitjorar-ho però no deixen de sorprendre’ns. Dimecres passat (17 d’octubre) l’Equip de Govern acompanyat de pares i alumnes es manifestava davant dels serveis territorials d’Educació (vegeu la notícia aquí), i avui mateix hi han tornat.

Alumnes i ajuntament van portar una pancarta en què s'aprecien dos faltes ortogràfiques. Font: (Lleonard Delshams) Diari el Segre

 A 10 dies d’unes eleccions on tot indica que hi haurà canvis, aquesta acció no serveix per solucionar el problema perquè l’enfrontament no ajuda i perquè el govern a qui va dirigida la queixa està fent les maletes.

El que ens caldria és anar a parlar amb els nous responsables d’Educació un cop passades les eleccions i fer-ho sense soroll ni brega. Però aquest no és l’estil del candidat Fernández que, en plena campanya i amb dificultats per aparèixer als mitjans, no ha dubtat en fer aquesta grollera instrumentalització de pares i alumnes. 

Com si amb tot el que hem exposat no n’hi hagués prou, fem el ridícul amb una pancarta amb faltes d’ortografia. I a sobre, quan li pregunten a l’Alcalde per la relliscada en una entrevista electoral, amb una desimboltura de vergonya aliena, diu:

“…he tingut una conversa amb el retolista i tindrem pancarta nova. No ho vam veure perquè anàvem al darrere”

La resposta és d’un nivell tan baix que esdevé còmica; sembla més pròpia d’un personatge del recentment desaparegut Luís García-Berlanga a films com “La Escopeta Nacional” o “Bienvenido Mr. Marshall” que no pas d’un alcalde real; i ens fa veure que potser no és tan important l’institut on es vagi, sinó simplement anar-hi i aprofitar-hi el temps.

Doncs bé, tota aquesta broma costa al poble de Rosselló més de dos mil euros al mes en autocar, despesa a la qual cal afegir la impressió de la pancarta (esperem que no els cobrin la feina dues vegades!). I encara una altra reflexió… si un alumne de Rosselló que va a un altre institut diferent a l’assignat demana el transport gratuït, què farem, pagar-li un taxi? perquè tots els rossellonins som iguals, o no?

2 responses to “INSTITUT (VI) en campanya

 1. Jo la veritat és que no ho entenc, és escandalós. Amb quin permís està pagant l’ajuntament amb els diners de tots un mitjà de transport diari pel caprici d’uns pares en aquests temps que corren? I de mentres el poble va caient a trossos… Literalment.

  A mi em sembla que no n’hi ha per a tant dels barracons (jo no sé què s’imagina la gent que són ni per què se li diu barracó quan és un mòdul prefabricat) i encara que de moment només siguin mòduls són els de Torrefarrera, com de costum, els que han aconseguit fer el pas. M’assembla molt bé que uns pares no hi vulguin portar els seus fills però a què ve a que l’ajuntament els ho pagui o lo de reclamar-ho a Educació? Que s’ho paguin ells al igual que fan els pares d’Alpicat!

  Així si se m’ocorreix organitzar algun dia una excursió a Sevilla també em pagaran el transport, el dinar i l’hotel?

  Pobre Rosselló entre tot…

  • De permís cap. Educació decideix fer l’institut a Torrefarrera i adscriure-hi la Rosella, i el nostre equip de govern, obcecat, empeny els pares a matricular els fills al Montsuar; com que això implica que no hi ha transport, diu que ho negociarà i que, si no s’aconsegueix, ho pagarà l’Ajuntament.

   Aquesta decisió, a més de ser injusta i crear clientelismes, és arbitrària i abusiva, no respecta l’òrgan de decisió democràtic –és a dir, el ple– i disposa dels recursos de tots amb total discrecionalitat. D’això, aquí i a la Xina popular, se’n diu cacicada.

   De totes maneres, desitgem que un cop passada la tempesta de les eleccions tot es pugui reconduir.

   Permet-nos, “Cremat”, un comentari sobre l’actitud que hem de tenir davant d’aquestes situacions. Tenim dret a indignar-nos –però ens sembla que serveix de ben poc– i de queixar-nos també, però amb la boca petita si no fem res per canviar les coses. Nosaltres, des d’IpR, fa tres anys que mirem de fer-ho, però quan veiem l’apatia general i la crítica indiscriminada cap a qui fa política municipal, no podem més que pensar que potser tenim els governants que ens mereixem.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s