rendició de comptes

Avui a dos quarts de tres celebrem el darrer ple de la legislatura 2007-2011 on cessarem de les nostres responsabilitats. Primer que res toca els agraïments, començant pels treballadors de l’ajuntament dels que hem rebut un tracte exquisit, seguint pels companys regidors als que, més enllà de les diferències, hem d’agrair la cordialitat general. L’agraïment també a la gent d’Iniciativa pel seu suport, i evidentment mil gràcies als 354 veïns que ens van fer confiança fa quatre anys, esperem no haver-los defraudat. Ens queda una darrera obligació amb ells i la resta de veïns de Rosselló que no és altra que rendir comptes. Som-hi doncs.

La crisis econòmica, l’institut, l’aeroport, el consultori mèdic i l’escola bressol han estat els assumptes claus de la legislatura. En opinió nostra s’ha resolt bé l’últim tema però no així la resta. Hem fet especial atenció a aquests assumptes però n’hi ha molt més. En aquest bloc teniu abundant informació sobre l’activitat del grup municipal, no us avorrirem amb una llista, només en recalcarem els aspectes fonamentals.

Al llarg dels darrers quatre anys el grup municipal d’IpR ha participat activament en tots els actes, reunions i sessions amb una actitud crítica, constructiva, propositiva i lleial, vetllant per l’interés comú i evitant bloquejar un govern en minoria. Hem aportat propostes alternatives, fet esmenes, mocions, comentaris, ofert col·laboració i fiscalitzat l’acció de l’equip de govern, estenent llaços amb convergència per fer una oposició coordinada. S’ha fet una bona feina i s’ha comunicat bé. Dos butlletins, una assemblea informativa, un parell de xerrades i un taller, i aquest bloc que n’és el màxim exponent.

Però la tasca ha quedat coixa. Ens ha restat crèdit la renuncia matinera d’una regidora i la incapacitat de fer valer la nostra representativitat. Hem tingut una actitud excessivament conciliadora amb l’equip de govern donant-los-hi massa confiança. Certa candidesa i falta de valentia també, i la voluntat de no generar conflictes, de no trencar la baralla, ha fet que no defenséssim com cal la veu dels nostres votants. El deixar fer i la desídia del grup de CiU tampoc hi ha ajudat, però no és excusa, ha estat un error, benintencionat però un error. També hem estat fluixos en la nostra relació amb els veïns, amb el teixit associatiu. Els tres regidors no hem sabut mantenir un grup més gran i dinàmic fora del consistori. Es tracta d’un problema d’autoorganització que cal resoldre per poder tindre vincles, interlocutors, una xarxa de relacions i donar facilitats per trobar-nos, per poder parlar. És un treball difícil i complex i per això mateix s’hi hauria d’haver destinat més esforços.

Malgrat les equivocacions en l’estratègia política, les mancances en el contacte amb el poble i en el funcionament intern del grup, queda una feina ben feta i honesta a l’ajuntament, de la que en podem estar satisfets i tenir un sentiment de deure acomplert. Ara que s’acaba la nostra etapa de regidors segur que trobarem la manera de seguir treballant pel nostre poble, perquè sigui millor. A nivell personal ens n’enduem les coneixences que hem fet i un aprenentatge vital, ah! i unes compensacions econòmiques pel temps destinat ben exigües. No tothom pot dir que marxa així.   

Ens veiem per Rosselló.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s