947 MUNICIPIS

Si el sentit comú, les bones pràctiques i la responsabilitat aconsellen l’eficiència, els temps que corren l’haurien de fer imperativa. Malauradament, els interessos manifestats en localismes, partidismes, clientelismes, sentimentalismes i d’altres “ismes”  impedeixen, en molts casos, que aquest principi guiï qui ens governa.

A Grècia la crisi financera global a colpejat amb tanta força que ha desplaçat aquests interessos a un segon pla i la pura “supervivència” ha passat per davant de l’afecció a poltrones, de fidelitats degudes i d’identitats mal enteses. I és que la necessitat obliga, i el govern grec, dintre del paquet de mesures urgents en matèria econòmica que ha presentat per evitar la fallida del país, es proposa reduir el nombre de municipis.

Mentrestant a Catalunya el 15 d’abril d’aquest any el Parlament aprovava la creació del 947é municipi català, La Canonja.

Tan de bo no fóssim tant curts de vista i no calgués arribar a l’extrem grec per poder racionalitzar el nostre mapa municipal, o si més no, s’hauria de poder obrir aquest debat. En aquest sentit us recomanem l’interessant article de Carles Bassaganya i Serra (Director Geneneral d’Administració Local del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya), Grècia i el nombre de municipis de Catalunya, publicat al diari Segre el passat 14 de juny i que podeu consultar al bloc de l’autor clicant aquest enllaç.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s